Forslag til toptuning af din VW Up

15 February 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Lad os lige slå fast med det samme, at dette ikke er en guide til at få foretaget noget ulovligt ved din bil. Dette kunne vi ikke opfordre til nogensinde.

Men der har været forlydender via jungletrommerne, at mange almindelige bilejere opfatter det at lave forbedringer på ens bil, blandt andet en vw up, som noget, der får den til at minde om et rullende diskotek med larmende anlæg, mærkeligt lys og unødig høj udstødning.

Sådan behøver det slet ikke at forholde sig.

Der er en grund til, at disse forbedringer kan lade sig gøre på en VW Up udover andet end det, du kan opdatere og købe hos en forhandler.

Blandt andet kan man optimere ens køreglæde, hvis der er sket omstændigheder, som har ændret ens måde at køre bil på. Det kunne jo tænkes, man er i gang med et genoptræningsforløb efter en ulykke af forskellig art.

Her kan man sænke sæderne, ændre indstillingerne på rattet og/eller gøre andet, der øger graden af ønskværdig bilkørsel, uden man går på kant med loven eller overskrider den.

Det er imidlertid ikke alle disse ting, der kan ændres direkte eller via de finesser, der forefindes i en VW Up i forvejen, hvorfor man er nødt til at gå til en reparatør, mekaniker eller anden specialist, der kan installere de fornødne komponenter for en i ens VW Up.

Således er optimering og tuning af ens VW Up ikke ensbetydende med, at man påsætter hækspoilere, sænker bilen unødigt eller giver bilen et anderledes lydende båthorn (sidstnævnte kan faktisk være ulovligt).

Ændringen kan også være, at man ønsker noget suppleret på ens instrumentbræt, der ellers ikke findes oprindeligt, som gør det nemmere og mere moderne for en at føre køretøjet – måske med henblik på, at man undgår at gøre noget ulovligt.

På den måde kan det faktisk være til gavn for alle – dig, myndighederne og andre billister – at du optimerer din VW Up.