Genkend Angst Symptomer

14 October 2019 Lykke Holzmann Søby

editorial

Generaliseret angstlidelse er en kronisk tilstand hvor personen lider af alvorlig bekymring og spænding, ofte uden provokation. De med angst forventer regelmæssig katastrofe, og bekymrer sig ofte for meget om sundhed, penge, familie eller arbejde. Blot at komme igennem hverdagen medfører angst.

Mennesker med angst kan ikke komme af med deres bekymringer, selvom de normalt er klar over, at meget af deres angst er uberettiget. Mennesker med angst kan ofte ikke slappe af og har problemer med at falde eller forblive i søvn. Deres bekymringer er ledsaget af fysiske symptomer som rysten, muskelspænding, hovedpine, irritabilitet, svedtendens og følelsen af ikke at kunne trække vejret ordentligt.

Mange personer med angst starter let. De har en tendens til at blive trætte, har svært ved at koncentrere sig og kan lide af depression. Angst kan give kvalme, hyppige ture til badeværelset eller en følelse af at have en klump i halsen.

Når angstniveauet er mildt, kan personer med angst fungere socialt og passe deres job, men de kan have svært ved at udføre simple daglige aktiviteter, når angsten er sværest.

Kvinder er dobbelt så tilbøjelige til at blive ramt af angst end mænd. Forstyrrelsen kan begynde på ethvert tidspunkt i livet, men udvikler sig normalt mellem barndom og midten af livet. Udbredelsen af ​​diagnosen topper i midten af livet og falder i personens sidste leveår.

Andre angstlidelser, depression eller stofmisbrug ledsager ofte angst. Angst behandles ofte med medicin eller kognitiv adfærdsterapi, men tilstanden kan også behandles ved hjælp af passende terapier.

Symptomer

Angst er karakteriseret som seks måneder eller mere af kronisk, overdrevet bekymring og spænding, der er ubegrundet eller meget mere alvorlig end den normale angst, som de fleste mennesker oplever. Mennesker med denne lidelse oplever normalt angst symptomer, herunder:

Manglende evne til at kontrollere overdreven bekymring

Vanskeligheder med at falde eller forblive i søvn

Irritabilitet

Let forskrækket eller bange

Koncentrationsvanskeligheder