Beskyt dine persondata bedst muligt!

28 November 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

I sådan en digital tidsalder, som vi trods alt lever i, så kommer man til at udveksle ens persondata på nettet rigtig mange gange i løbet af ens liv, hvis man blot er et nogenlunde gennemsnitligt og moderne menneske, om man så er 12 år eller 72 år gammel.

For bare det med at skulle i kontakt med det offentlige kræver nu om dage, at man bevæger sig på nettet, og selvom det ikke er det letteste for de ældre at gennemføre, så kan de tage kurser i den slags, og det er kun i sjældne tilfælde, at man kan blive undtaget for at skulle gennemføre det på nettet.

Desuden er det hurtigere og bedre for miljøet, at man ikke skal til at sende fysiske breve ud og vente på svar fra borgerne.

Dette er blot ét eksempel ud af mange, for langt de fleste mennesker har også en netbank, som de besøger tit; de handler på nettet med kreditkortoplysninger og surfer rundt på nettet med private informationer, som der ikke er beskyttede ordentligt.

Man kan godt indvende, at ens oplysninger var bedre beskyttede i gamle dage, da de ikke blev lagret på nettet eller var lige så nemme at hacke, når man før i tiden blot havde skrevet dem ned.

Derfor skal du tage dig dine forholdsregler, når du surfer rundt på nettet og generelt bruger dine private oplysninger.

Brug for det første en VPN-løsning, der slører og holder igen med dine private oplysninger.

Benyt ikke en side, som du ikke har tillad til og tjek efter, om de har en cookie-politik, gemmer dine data, og om de bruger en sikret forbindelse til at kommunikere med.

Skulle man opleve, at ens persondata bliver misbrugt, selvom vi ikke håber det, så kan det blive nødvendigt for dig at alliere dig med en persondata advokat.