Bestil lækre tapas i Aalborg

20 January 2023 admin

Tapas og pintxos er en lækker måde at skabe sjov og variation til enhver fest eller sammenkomst på. Disse delikatesser i bidestørrelse stammer oprindeligt fra Spanien og er blevet enormt populære over hele verden på grund af deres smag og bekvemmelighed.

Selv om udtrykkene “tapas” og “pintxos” ofte bruges i flæng, henviser de hver især til to ret forskellige madtyper. I det følgende vil vi gennemgå begge typer og deres forskelle.

Hvad er tapas, og hvor stammer det fra?

Tapas opstod i Spanien i det 11. århundrede som små snacks, der skulle ledsage drinks på barer og taverner. Typiske tapas, der ofte serveres kolde, omfatter oliven, ost, syltede kødstykker, ansjoser, ristede peberfrugter og marinerede grøntsager.

tapas

Det spanske ord “tapa” betyder bogstaveligt talt “dække”, hvilket henviser til den praksis, hvor man placerer en lille tallerken med mad oven på en drink – typisk øl – for at holde irriterende insekter og støv ude!

Hvad er pintxos?

Pintxos ligner tapas, men serveres normalt varmt og spiddet på spyd med tandstikkere eller andre redskaber. Pintxos stammer oprindeligt fra Baskerlandet (Nordspanien) og kan være alt fra kødboller eller æg på pinde til kroketter fyldt med ost eller skinke. Både pintxos og tapasretter findes i et utroligt stort udvalg af smagsvarianter, der kan tilpasses til alle typer diætbehov.

Disse lækre snacks er et godt supplement til enhver sammenkomst, fordi de giver noget velsmagende til alle, fordi de er utroligt nemme at forberede i forvejen, fordi de hjælper gæsterne med at blande sig, når de deler retter med hinanden, og endelig – der er ikke behov for smart bestik! Når du er vært for en fest eller et arrangement, hvor du ønsker, at dine gæster skal føle sig afslappede og komfortable, er fingerfood som tapas og pintxos uovertrufne.

Du kan finde det største og mest velassorterede udvalg af tapas Aalborg på mumsshop.dk.