Det bedste samlingspunkt

Det bedste samlingspunkt

I gamle dage sad familien samlet omkring radioen og lyttede til udsendelser, senere forandrede radioen sig til et TV, som stadig samlede familien om de samme programmer, hvor man troligt fulgte med uge efter uge.
I dag har hvert familiemedlem sin elektroniske anordning, hvor man specielt i aftentimerne sætter sig sammen for at nyde samværet i hver sin fortælling – men det reelle samlingspunkt er egentlig dér, hvor man sætter sig, og der har sofaen gennem generationer været omdrejningspunktet for at samle familien, og der er en hjørnesofa bare bedst.

Umiddelbart lyder det måske ikke epokegørende med en sofa med chaiselong, som man også kan kalde en hjørnesofa, men de vigtige ting i livet tager man nogle gange for givet. Prøv for eksempel at forestille dig et hjem uden elektricitet og strøm på batterierne? Det er utænkeligt, og vi nyder det, og netop “nydelse” og “samvær” er kodeordet for en god hjørnesofa.

Man kan på en anden måde slænge sig i en hjørnesofa og vikle sig ind i familiens, kærestens eller vennens krop, når man ikke er låst fast i den samme position i én retning, hvor man stirrer samme vej på en ensrettet sofa.

Udover større muligheder for fysisk nærvær så afstedkommer en hjørnesofa også, at der er større psykisk samvær, fordi man netop kan placere sig således, at man bedre kan have øjenkontakt med en anden person i sofaen.

Har man også et sofabord som en del af sofa-indretningen, er det også markant lettere at nå omkring bordet, når der er tilkoblet et ekstra led på sofaen.

Så uanset, om det var bedstefar, der sad med radioen, eller far i hans unge dage, da han kiggede på billedrørs-tv’et eller vores nuværende tid, hvor ungerne sidder med deres telefoner og spillemaskiner, så har det med stor sandsynlighed foregået i en behagelig hjørnesofa.