Det kan være smart lige at have flere fadølsanlæg ved siden af hinanden

17 March 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Man kan få virkelig travlt med at servere fadøl, hvis man blot har et enkelt fadølsanlæg stående, og der kommer mange mennesker, der skal have nogle fadøl – om de skal betale for dem eller ej.

Selvom man måske har nogle få haner, så man kender øllet og ved, hvordan man skal skænke det korrekt op i enten glas eller papkrus, så kan man godt komme til at få så meget travlt, at man får gjort det lidt forkert.

Og så er der jo også det med, når man skal have den første skænket op, og man er ved at løbe tør i fustagen, for så kommer øllet til at komme anderledes ud.

Og desuden giver det nok bare mere kø, at man skal hen at udskifte fustagen, også selvom man er flere om at betjene det samme anlæg.

Derfor kan det nogle gange svare sig at tage et fadølsanlæg mere frem, for selvom man ikke får brug for det, så står man trods alt parat med det.

fadølsanlæg

Der skal flere fadølsanlæg til

Man kan blive overrasket over, hvor mange mennesker der dukker op til det, som man har fadølsanlæg til, for når det er i en bar eller på en restaurant, så er det mest ved særlige lejligheder, at man stiller et mobilt fadølsanlæg op, så folk må klare sig med de faste.

Men i andre sammenhænge er det måske en enkeltstående begivenhed, at man skal servere mange fadøl, og her har man ikke kalkuleret med, hvor mange der kan dukke op.

Så det kan være meget smart, at man stiller mere end to op, for der er også det element med, at folk eventuelt skal betale for øllet, og man skal måske også tjekke, om folk er gamle nok til at få øl, så der er rigeligt at tage sig til.