Du ser aldrig kedelig ud med kasket

14 June 2022 Lykke Holzmann Søby

editorial

Kasketten blev opfundet for at gøre traditionelle skyggehatte mere nyttige til spillet baseball. Kasketten blev skabt ved at lave justeringer for spillerens komfort og udvikle en unik amerikansk stil, mens brugen af ​​logoer og forskellige farver fik hattens popularitet til at stige over hele verden.

En skygge på hatten

I det 19. århundrede var det en del af den normale mode at bære hatte med skygge. I hele samfundet var folk vant til at bære hovedbeklædning. I USA hvor kasketten kommer fra, gjaldt det også Baseballspillere som i begyndelsen bar hatte efter eget valg, når de spillede. De begyndte dog at kræve hovedbeklædning med skygge, der ville være mere funktionel til spillet, hvilket var hvordan design af baseballkasket begyndte.

kasket

Spillernes komfort

De originale designs var ikke den kasket, som vi kender i dag, da de var lavet af uld og havde en mindre skygge. For at maksimere spillerkomforten og skabe en hat, der passede bedst til spillet, skulle der laves nye design. Der blev tilføjet lufthuller, skyggen forlænget, og man ændrede det officielle materiale fra uld til polyester.

Kasketten som vi kender den i dag

Efterhånden som den moderne amerikansk kultur udviklede sig, blev der behov for en adskilt identitet fra dens europæiske rødder. Baseballkasketten påtog sig rollen som en brimmet hat, der var unikt og ikonisk amerikansk.

Logoer i mange afskygninger

Detroit Tigers skrev historie i 1901 ved at være det første hold, der satte deres logo på holdets hat, hvilket viste sig at være en af ​​de største innovationer i kaskettens design. I dag kan du købe en kasket ikke bare med dit yndlingsholds logo, men med flere forskellige mærkelogoer og designs.

Den europæiske kasket

Man har i tidernes løb også haft mange fine kasketter i Europa, men den kasket der er mest udbredt nu om dage, stammer fra baseballkasketten, også her i Danmark. Man kan få mange forskellige kasketter med et uendeligt udvalg af logoer på.