En hund kan også arbejde

Posted by

Hunde er populære kæledyr i Danmark – og det er der en god grund til. Hunde har nemlig gennem alle tider været kendt som menneskets bedste ven, og har i årtusinder fungeret som følgesvend og hjælper i talrige situationer. Vi ser hunde på arbejde hos politi og beredskab, som assistenter for mennesker med handikap, og som fuldgyldige medlemmer af jagtselskaber.

Hunde bruges i terapi øjemed og i forbindelse med mine og bombe rydning hos vore tropper i fjerne lande. Det er hunde som hjælper hyrderne når større kvæg eller fåreflokke skal samles og drives. Hunde deltager i redningsaktioner ved sammenstyrtninger af bygninger, ved forlis til havs, og i tilfælde af laviner i skiområder. Og vi kender alle de berømte hundeslæder, som har fungeret som transpormiddel for inuitter højt mod nord.

Vælg den rette familiehund

Der er således ikke alle hunde som egner sig til specifikke jobs. På samme måde er der hunde som fungerer bedre som del af en familie end andre. En hund, som skal kunne indgå som et medlem af en familie med børn, skal være i besiddelse af tålmodighed og et roligt temperament. Hunden skal kunne kende forskel på leg og kamp, og skal kunne udvise hensyn til mindre børn trods deres til tider lidt voldsomme adfærd.

På listen over hunderacer, som traditionelt er velegnede som familiehunde, finder vi Golden Retriever, Labrador Retriever, Boxer, Schæfer og Puddel. Der ud over er der inden for de seneste tyve år kommet nye hybrid racer til så som Labradoodle (som er en blanding imellem Puddel og Labrador Retriever), og Golden Doodle (som er en blanding mellem Puddel og Golden Retriever). Disse to racer udmærker sig ved foruden at have et fantastisk temperament faktisk at være ganske allergivenlige.

Overvejer du at anskaffe dig og familien en hund, kan du læse mere om de relevante overvejelser på https://vores-dyr.dk/den-ultimative-tjekliste-foer-koeb-af-hund/ 

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *