Hundedækkener kan faktisk komme på tale nu om dage

06 januar 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Hundedækkener er ikke at sammenligne med tøj til hunde på samme måde, for hvor det meste tøj til hunde måske mest er til at klæde dem ud til udstillinger eller ved at få dem til at ligne deres ejer(e), så har sådan et dækken til en hund faktisk en praktisk foranstaltning.

Sådan et er med til at beskytte hunden mod vejret, hvilket kan være meget rart, hvis man nu har hunden med i nogle kolde egne, som den ikke er vant til at befærde sig i, hvis man for eksempel er på ferie.

Eller hvis man har flyttet bolig og taget hunden med, men klimaet er meget anderledes her, så er det en måde for hunden at vænne sig til det nye sted, om man så vælger at droppe det dækken senere eller ej.

Der findes mange typer af hundedækkener, så der skal nok være et, som det passer til fin firbenede ven.

image

Et hundedækken til beskyttelse af hunden

Det er også rart at have med eller give hunden på med det samme, hvis man ikke lige ved, om vejret kommer til at skifte pludseligt, og det så kommer til at øsregne, eller der kommer en snebyge.

Dog kan man godt regne med, at ens hund nok stadig vil ryste sig, når den kommer indenfor.

Man kan så mene, at det er fordi, vi mennesker har skabt blandingsracer på kryds og tværs af racer og flyttet dem rundt til klimaer, som de ikke kan holde til, at vi er nødt til at skabe dækkener til dem, for hundene har klaret sig fint i mange år uden sådan et, før vi mennesker erobrede dem.

Men derfor er det stadig en rar foranstaltning at have med sig, når man lufter hunden eller har den med på lange udflugter af den ene eller anden årsag.