Køb af ejerlejlighed – få hjælp af din boligadvokat

03 maj 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

Uanset hvilken form for bolig du har planer om at købe. Et sommerhus, et hus eller en ejerlejlighed, kan du med fordel hyre en eboligadvokat til at hjælpe dig i hele processen. Allerede når du går og kigger på forskellige ejerlejligheder, kan du med fordel tage din boligadvokat med.

Han kan stille alle de spørgsmål, som er med til at sikre at du ikke køber “katten i sækken”. Det er også værd at huske, at han ikke går og drømmer om livet, der skal leves i ejerlejligheden.

Det er værd at huske at ejendomsmægleren er ansat af sælger til at få den bedst mulige pris for ejerlejligheden, så han vil fremhæve de gode side og sige mindre om de mindre gode.

Det er her at din boligadvokat skal og vil stille en masse spørgsmål, så du træffer dit valg på det bedst mulig grundlag.

eboligadvokat

Forhandling med bank og sælger

Da din boligadvokat er en erfaren sælger, er det en god ide at overlade forhandlingerne med sælger og banken til din advokat. Der kan være mange penge og fordele ved at lade din advokat stå for forhandlingerne. Mange har en overdreven respekt for banken og glemmer at en bank er en forretning på lige fod med alle andre.

Det betyder, at din bankrådgiver er ansat af banken til at sørge for at banken får den bedst mulig aftale. Din boligadvokat er med til at sikre at du får den bedste aftale. Selv små fordele til din fordel, vil over en 30 årig periode betyde mange penge til din fordel. Det samme gælder når du eller din advokat forhandler med sælger eller hans repræsentant, ejendomsmægleren. 

Vælger du selv at forhandle, er det vigtigt at du husker at lave et forbehold, at først når din advokat har læst og godkendt aftalen er den godkendt.