Læs om alt der praktiske ved at fuge

14 November 2022 Anders Hansen

editorial

Hvis du skal lægge fliser på gulv eller væg, skal du fuge fliserne for at afslutte arbejdet. Det er nemt nok at fuge selv, men der er et par ting, du skal vide for at få et professionelt udseende resultat. Er du ikke til at gøre det selv, kan du bruge en dygtig fugemand i Brabrand.

 

Hvad er fugning?

Fugning er processen med at udfylde hullerne mellem fliserne. Det giver ikke kun din fliseflade et poleret udseende, men er også med til at forsegle fliserne og forhindre fugt i at trænge ind og forårsage skader.

 

Hvad bruger du til fugning?

Du kan bruge enten færdigblandet fugemasse eller pulveriseret fugemasse, som du skal blande med vand i henhold til anvisningerne på pakken. Til de fleste opgaver er færdigblandet fugemasse den letteste at bruge.

Hvis du bruger pulverformet fugemasse, skal du blande den til en glat pasta, inden du går i gang. Hvis den er for flydende, er den svær at arbejde med, og den vil krympe, når den tørrer, og efterlade huller mellem fliserne. Hvis det er for tykt, er det svært at fordele det jævnt.

 

Fugemand Brabrand

 

Hvornår skal man fuge?

Før du begynder at fuge, skal du sikre dig, at fliseklæberen er helt tør. Hvis du ikke er sikker, kan du spørge din lokale isenkræmmer til råds.

 

Hvordan skal man fuge?

1. Når du har blandet fugemassen (hvis du bruger pulverformet fugemasse), skal du ske noget på en lille del af fliserne.

2. Brug en gummiged til at fordele fugemassen jævnt over fliserne, så den trænger godt ind i fugerne.

3. Tør overskydende fugemasse af fra flisernes overflade med en fugtig svamp.

4. Gentag denne proces, indtil alle fuger er fyldt op.

5. Lad fugemassen tørre i mindst 24 timer, før du går på fliserne eller bruger dem på nogen måde.

 

Hvad er fugemasse?

Fugemasse er et værktøj, der bruges til at påføre fugemasse jævnt i huller og samlinger. Det er en tube fugemasse med en dyse, som enten kan være skruet på eller til engangsbrug. Du skal også bruge en fugemassepistol til påføring af fugemassen.

 

Hvad gør fugemasse?

Ved fugearbejde udfylder man huller og revner med fugemasse. Dette er med til at forhindre, at der trænger fugt ind i hjemmet og forårsager skader. Fugning kan også bruges til at forbedre boligens udseende ved at udfylde grimme huller.