Sådan finder du de rette indvendige døre

03 August 2019 Emilie Jacobsen

editorial

Dørene i dit hjem har stor betydning for, hvordan dit hjem fungerer. Derfor er det vigtigt, at du gør dig nogle tanker om, hvad der vil være det rigtige for dig. Dørene er med til at sikre et godt flow i dit hjem og kan derudover være med til at gøre, at du kan se ind i andre rum, og at der kan komme mere lys mellem de forskellige rum. Derudover skal du tænke nøje over, hvordan døren skal åbnes og lukkes, så den passer bedst muligt til den plads, som du har til rådighed. 

I denne artikel kan du få inspiration til, hvordan du kan vælge de rette døre. Vi har selv hentet vores inspiration fra webshoppen melholt.nu, der har en lang række forskellige former for døre. Læs mere om dem på https://www.melholt.nu/

1. Massive døre eller franske døre

Først og fremmest er det en god ide, at du bestemmer dig for, om det skal være en massiv dør eller en fransk dør. Franske døre har vinduer, hvor det er muligt at se igennem. Det kan gøre, at to rum synes mere forbundne, selvom døren imellem dem egentlig er lukket. Det kan også gøre, at der kommer lys fra det ene rum til det andet.

2. Skydedør eller almindelig dør

Har du ikke så meget plads i dit hjem, kan det være værd for dig at overveje en skydedør. Med den skal du ikke åbne den indad eller udad i rummet, men kan åbne den hen langs med væggen. Dermed sparer du noget gulvplads, som du kan bruge på noget andet. 

3. Farve på døren

De fleste af os vælger en dør i en neutral farve, da vi ikke ønsker, at det skal være dørene, der er fokus på i vores hjem. Vil du skabe kontraster i dit hjem, kan du dog netop vælge døre i opsigtsvækkende farver.