Sådan holder du dit gulv pænt

Posted by

Er dit trægulv begyndt at se trist og slidt ud? Så kan det tænkes, at det trænger til nyt liv. Heldigvis kan gode gulvafslibere, som Gulvkanonen, hjælpe dig med at få dit gamle trægulv til at se nyt og flot ud igen.

Gulvafslibning er nemlig en af de mest anvendte løsninger, når det kommer til at holde sit gulv. Det er mere nænsomt end at høvle det, fordi du kun fjerner det øverste slidlag, hvilket er omkring en millimeter. Det er ikke meget, men nok til at fjerne ridser og hakker og til at gøre gulvet klar efterbehandling. F.eks. lak, lud eller olie. 

Hvornår trænger gulvet til at blive slebet?

Det er blevet tid til at slibe dit gulv, når lakken er begyndt at blive slidt igennem, eller hvis der er begyndt at komme mange ridser og hakker i det. Med andre ord, når det begynder at blive grimt. Det kan derfor også tænkes, at du skal slibe det oftere, hvis du f.eks. har en hund, hvis klør kan sætte spor i træet. Det samme gælder, hvis du har små børn, der taber ting ofte, og som derfor laver mærker i gulvet. Den type ridser er nemlig ret nemme at se, men ofte ikke så dybe, at du ikke kan komme af med dem.

Hvordan foregår en gulvafslibning?

Først og fremmest skal du overveje, om du vil slibe gulvet selv, eller lade en professionel gøre det. Jo mindre du er god med hænderne, kan det dog klart anbefales at lade en professionel gøre det. Uanset hvad, så skal man starte ud med en grovslibning af gulvet. Det bliver gjort for at fjerne tidligere efterbehandlinger og rette ujævnheder ud. Derefter skal der foretages en finslibning. Det giver nemlig den flotte og glatte overflade, hvilket er med til at give et pænere resultat til sidst.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *