Vælg de rette hudplejeprodukter til din hud

13 september 2021 Astrid Pedersen

God hudpleje kan antage mange former. Typen af produkter du bør vælge, afhænger i høj grad af din huds type og beskaffenhed. Læs med her og bliv klogere.

Hvordan plejer jeg bedst min fedtede hud?

Hvis du døjer med hud som hurtigt fedter til kan det være fristende at vaske og skrubbe ansigtet grundigt med vand og sæbe for at fjerne det glinsende lag. Men dette er den helt forkerte taktik, som faktisk virker stik imod hensigten.

Når du udtørrer huden med sæbe vil den nemlig blot blive provokeret til at danne endnu mere talg og fedt. Og så er du faktisk lige vidt. Dette betyder dog ikke at du skal undlade at rense huden. Når talgkirtlerne overproducerer vil der nemlig typisk dannes propper i hårsække og porer hvilket kan føre til bumser og hudorme.

Din afrensning bør foretages med en mild rensecreme eller rensemælk, som på skånsom vis fjerner tilstopningerne, fulgt op af en skin tonic som får huden til at trække sig sammen. Og så kan du afslutte med en oliefri fugtighedscreme som beskytter huden i løbet af dagen.

Pleje af den tørre og følsomme hud

Hvis din hud lider af det modsatte problem, og i det daglige er tør, irriteret og måske endda rødmende i overfladen, gælder faktisk mange af de samme principper. For ikke at irritere huden bør du rense den med milde produkter, og i videst muligt omfang undgå anvendelse af vand i forbindelse hermed.

Du bør samtidig være på vagt over for dine hudpleje produkter og sikre dig at disse er så rene som muligt. Den tørre og irritable hud er meget modtagelig over for de allergener som kan findes i hudpleje produkter. Og du bør derfor gå efter produkter uden parabener eller parfume.

Du kan købe hudpleje produkter til tør eller fedtet hus på sephora.dk