Varmepumper i Vejle

06 januar 2022 Agner Clausen

advertorial

Bor du i Vejle og overvejer at få installeret en varmepumpe? Der er gode grunde til at vælge en varmepumpe. For det første kan du spare tusindvis af kroner, da varmepumpen er en af de mest energieffektive måder at opvarme et hus på.

En god luft til vand varmepumpe har en effektivitetsgrad på op til 5, det vil sige, at for hver Kwh el pumpen bruger, genererer den 5 Kwh varmeenergi. Og det er så også godt for miljøet. Både for nærmiljøet, da en varmepumpe ikke forbrænder noget og derfor ikke udsender giftig røg, men også fordi en varmepumpe har et lille CO2 aftryk. Det vil sige at man sparer regningen til skorstensfejeren. Og så kræver en varmepumpe et minimum af vedligeholdelse.

image

Hvordan en varmepumpe fungerer

For at forstå hvorfor en varmepumpe er så effektiv, må vi se på hvordan den fungerer. En varmepumpe udvinder varmeenergien fra luften. Der er altid energi i luften, også når det er frost. Den fungerer efter samme princip som et køleskab. I et køleskab ‘udvinder’ eller fjerner man varmeenergien inde i skabet, og sender den ud i lokalet.

Luft til vand vs. luft til luft varmepumpe

Der findes grundlæggende to typer varmepumper. En luft til vand varmepumpe og en luft til luft varmepumpe. Vælg en luft til vand varmepumpe, hvis du har et centralvarmeanlæg, eller hvis du planlægger at installere et centralvarmeanlæg. En luft vand varmepumpe sender opvarmet vand ud i centralvarmeanlæggets radiatorer. En luft til vand pumpe er som udgangspunkt mere effektiv, end en luft til luft. Til gengæld er en luft til luft varmepumpe en god løsning, hvis det ikke er muligt eller rentabelt at installere et centralvarmeanlæg. Det kunne for eksempel være et sommerhus. En luft til luft varmepumpe er billig at købe og installere, og har sparet sig hjem på kort tid.

Køleteknikeren sælger og installerer varmepumper i og omkring Vejle. https://www.koleteknikeren.dk/klimaanlaeg-og-varmepumper-vejle.