3 typer varmekilder du kan få i dit hjem

09 marts 2022 Steffen Hansen

editorial

Hvis du har bygget nyt hus, og du skal finde en god varmekilde hertil, så skal du vide, at der findes en masse forskellige typer af varmekilder. De forskellige varmekilder har forskellige fordele og ulemper, og nogle er langt mere klimavenlige end andre.

Hvis du vil vide mere om, hvilke typer af varmekilder du kan få i dit nye hus, så forklarer vi dig om tre populære varmekilder. Hvis du vil vide mere, så følg med herunder. 

service af varmepumper

Varmepumpe

En af de mest klimavenlige former for varmekilder er varmepumper. Varmepumper kan fås i tre forskellige udgaver, nemlig som luft til luft, luft til vand eller jordvarme. Typen af varmepumpe du vælger, afhænger af hvad du vil have opvarmet i dit hjem. Hvis du vil have varmepumpen til at opvarme hele dit hjem, så kan jordvarme være en god løsning. 

Hvis du vil vide mere om varmepumper, og hvordan du vedligeholder dem, så kan du læse mere på https://sj-el.dk/energi-og-miljoe/

Naturgas

En af de mest brugte varmekilder, er naturgas. Naturgas udvindes fra undergrunden til et gasfyr, og opvarmer brugsvand og vand til hjemmets radiatorer. De fleste danske hjem har radiatorer, da naturgas er en billig og nem varmekilde.

Det er dog ikke den mest miljøvenlige varmekilde. Det er dog heller ikke lovligt at installere et nyt gasfyr i din bolig, da naturgas forsøges udfaset. Du må dog gerne udskifte et allerede eksisterende gasfyr med et nyt. 

Fyr

En tredje type af varmekilde er et fyr. Det er muligt at vælge i mellem et træpillefyr, et gasfyr eller et oliefyr. Et fyr opvarmer hele hjemmet. Et træpillefyr bruger træ piller som brændsel. Det er en billig type varmekilde, men det kan dog være besværligt at påfylde og rense fyret.

Et oliefyr brænder olie af, og bruger varmen til at opvarme brugsvand og vand til radiatorer. Oliefyret er dog på vej til at blive udfaset, da det er en dyr og miljøbelastende opvarmningsform.