Er det egentlig muligt at lave den perfekte flæskesteg?
Der er noget mad, som man lige klasker sammen i skyndingen, hvor man godt ved, at det langtfra er perfektion, men man skal også bare lige have kørt energidepotet op, så det behøver ikke være en kulinarisk oplevelse.
Så er der nogle hovedretter, der gerne må smage godt, men hvor man ikke stiller de store krav til dem, fordi man stort set ikke kan gøre dem forkerte, og de kan det meste af tiden passe sig selv.
Andre retter kræver konstant overvågning og behandling, hvis de bare skal blive nogenlunde gode.
Så er der sådan noget som en flæskesteg, der befinder sig i midten af disse to sidste eksempler.
For man spiser hovedsageligt sådan en flæskesteg ved særlige lejligheder, men man kan godt spise den ved mange andre anledninger.
Men siden man spiser den ved højtid, så er der først og fremmest mange forventninger, meninger og traditioner omkring sådan en.
Det er ikke bare sådan lige at lave en flæskesteg
For flæskestegen skal jo hovedsageligt bare passe sig selv, mens man forbereder andre retter – eller skal den?
Man kan jo grille den eller smide den i ovnen, men der er mange mennesker, der er så nidkære omkring den flæskesteg, at de vil holde nøje øje med sværen, hvor sprød den er, og hvordan stegen måske er placeret i ovnen.
Nogle vil give den andre smagsnuancer med i ovnen, andre ser det som noget forkert at gøre.
Andre personer vil have den vendt undervejs i ovnen, og for andre kan det slet ikke komme på tale, at man gør den slags.
Så er der jo også det med, hvad man nyder den sammen med – og hvem man nyder den samme med.
Og måske er den person, som man mindedes, lavede den bedste flæskesteg, ikke længere blandt os, så den kan aldrig blive lige så god igen at genskabe.
Er det bare nostalgi, eller kan man reelt ikke lave verdens bedste flæskesteg?