Find den perfekte lejlighed til leje i Kolding

31 October 2022 Camilla Sørensen

editorial

Kolding er en dejlig by at bo i, og derfor er det ikke overraskende, at der er mange, der leder efter en lejlighed til leje her. Det kan være svært at finde den helt rigtige lejlighed, men hvis du følger nogle simple råd, vil du have større chance for succes.

I denne artikel giver vi dig et overblik over tingene, du skal huske på, når du leder efter en lejlighed til leje i Kolding.

Hvilken lejlighed har du brug for?

Først og fremmest skal du være klar over dine egne behov. Hvor stor skal lejligheden være? Har du brug for et havested eller en garage? Skal der være mulighed for at have husdyr med? Få styr på dette, før du går i gang med søgningen, så du kan give præcise oplysninger til udlejer og slippe for at besigtige lejligheder, der alligevel ikke passer til dit behov.

Det er også en god idé at tænke over, hvilket kvarter du ønsker at bo i. Hvis du foretrækker at have butikker og caféer indenfor rask gåafstand, så vælg et centralt kvarter. Er du mere til stille omgivelser og grønne områder, så undersøg de mere byfjerne områder.

lejlighed til leje kolding

Er lejligheden lovlig?

Sørg for at undersøge udlejerens tilladelse til udlejning af bolig. Du kan f.eks. tjekke på Boligportalen, om lejligheden er registreret her. Hvis den ikke er det, skal udlejeren have en særlig tilladelse fra kommunen til at udleje boligen. Dette kan være tegn på, at lejligheden eventuelt ikke opfylder lovkrav og altså måske heller ikke lever op til de sikkerhedskrav, der skal være i boliger.

Besigtigelse af lejligheden

Før du underskriver en lejekontrakt, skal du selvfølgelig besigtige lejligheden. Det er en god idé at tage en ven eller bekendt med, så I kan få et andet syn på stedet og eventuelle mangler. Tjek vægge, lofter og gulve for skader og spørg om hvordan ventilation og varmeinstallation fungerer. Sørg også for at undersøge boligens kvadratmeter, da der ofte forekommer fejl i opmåling af boligerne – særligt hvis der er skrå vægge eller en del udenforliggende rum.

Husk også at tjekke eventuelle sikkerhedsinstallationer som brandalarmer og brandslukkere, samt afprøve dørlåse og lignende.