Hvorfor er det vigtigt at se på T-CAP funktionen, når jeg skal vælge en varmepumpe?

09 december 2021 Emilie Jacobsen

advertorial

Er du på udkig efter en varmepumpe, er du måske i tvivl om, hvad du skal se på, når du skal vælge en. For hvad er det lige vigtigt for dig, at du lægger vægt på i det tilfælde? Et vigtigt parameter, som du i hvert fald altid bør have for øje, når du skal vælge en varmepumpe, er dens T-CAP funktion. Det står for total kapacitet og siger noget om, hvor effektiv varmepumpen er til at varme op, lige meget om det er plus- eller minusgrader uden for. 

Det er jo vigtigt, at din varmepumpe er lige effektiv til at varme op, hvis det er minus fem grader uden for, som hvis det er plus fem grader uden for. Det er dog bare ikke alle varmepumper, der er det. Derfor er det et så vigtigt parameter for dig at være opmærksom på. 

Overvejer du en varmepumpe med en god T-CAP funktion, bør du helt sikkert se nærmere på en Panasonic luft til luft varmepumpe. De har nemlig en utrolig god T-CAP funktion. Der er altså ikke forskel på, hvor godt de opvarmer, lige meget om det er plus- eller minusgrader udenfor. Du kan for eksempel købe en Panasonic varmepumpe hos amalo.dk. 

image

Hvad skal jeg ellers se på, når jeg vælger varmepumpe?

Udover, at du ser på T-CAP funktionen, er det også vigtigt, at du sørger for at se på tilbagebetalingstiden på varmepumpen. Den skal jo helst være så lav som muligt. I det tilfælde begynder du jo at spare penge på at have den. 

En varmepumpe er nemlig langt mere effektiv til at varme op end mange andre former for opvarmningskilder. Derfor vil der ofte være mange penge at spare for dig at ved at anskaffe en. Men hvis du køber en dyr varmepumpe, bliver tilbagebetalingstiden jo meget længere. Det er derfor ikke sikkert, at det er det bedste køb for dig.